Migdałowy krem czekoladowy

  • dnia 2 listopada, 2017
  • Polubień!
Migdałowy krem czekoladowy

Krem migdałowy to bliźniaczy przepis kremu orzechowego. Migdały są tak bogatym źródłem substancji odżywczych, że zasługują na swój dedykowany przepis.

  1. Migdały pieczemy na papierze do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni przez 17 minut.
  2. Wrzucamy migdały do mocnego blendera i blendujemy 5-10 minut. Chcemy uzyskać konsystencję jak na zdjęciu poniżej:Migdałowy krem czekoladowy
  3. Do masy migdałowej dodajemy miód, kakao, olej kokosowy i mleko kokosowe i wszystko razem blendujemy. Proponuję spróbować, czy jest wystarczająco słodkie, ewentualnie dodać trochę miodu.
  4. Całość przekładamy do słoika i przechowujemy w lodówce.

Migdałowy krem czekoladowy – Składniki (na mały słoiczek jak na zdjęciu):

  • 100 gram migdałów
  • 2 łyżki miodu (ale zacznij od jednej i sprawdź czy jest ok, bo my lubimy słodko)
  • 1 łyżka kakao
  • 4 łyżki mleka kokosowego(z puszki)
  • 1 łyżka oleju kokosowego

Migdałowy krem czekoladowy

Article Tags:
·

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *