Krem z nerkowców

  • dnia 20 stycznia, 2018
  • Polubień!
  • 20 stycznia, 2018

Nerkowce to ulubione orzechy Diegusia. Postanowiłam to wykorzystaċ i przygotować pyszny krem na ich bazie.  Krem można wykorzystaċ do wszystkiego: na muffinki, do naleśników, crepes, wszelakich ciast, ciasteczek, no i ulubionych przez wszystkie dzieci cake popsów. Co ważne, można go przechowywać przez dłuższy czas w lodówce, w zamkniętym słoiku.

 

 

 

Krem z nerkoww -Składniki (iloṡċ na mały słoiczek, taki jak na zdjeciu):

  • 150 g orzechów nerkowca
  • 4 łyżki syropu z daktyli
  • 1 czubata łyżka oleju kokosowego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 2 łyżki wody

Sposób przygotowania:

  1. Orzechy zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 30 min. Po tym czasie odlewamy wodę, a nerkowce przekładamy do blendera
  2. Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy na wysokich obrotach, aż do uzyskania ulubionej konsystencji

Smacznego!

 

Article Tags:
Kategorie:
Inne

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *