Zielona niespodzianka/ szpinakowe lody z awokado

  • dnia 15 kwietnia, 2018
  • Polubień!
Lody szpinakowe

Oliver chodzi już do przedszkola i na szczęście póki co jedzenie mu smakuje, i ochoczo wszystko zjada. Myśląc o swoim dzieciństwie, nie pamiętam przedszkolnych rarytasów, ale pamiętam na pewno zupę mleczną na śniadanie i ten okropny szpinak, który co jakiś czas próbowano nam wszystkim wcisnąć. Kończyło się to oczywiście wielkim protestem małych przedszkolaków 🙂

Dziś nasz świat wieczorną porą trochę się zazielenił, zrobiłam właśnie lody szpinakowe z awokado. Chyba będą pyszne, bo Oli po spróbowaniu nie zmrożonej jeszcze masy lodowej, płaczem pokazał, że koniecznie poprosi jeszcze trochę do miseczki do zjedzenia 🙂

Lody szpinakowe

 

  1. Wszystkie składniki wkładamy do misy blendera i blendujemy, aż powstanie gładka, lejąca się masa.
  2. Całość przelewamy do foremek i wkładamy do zamrażalnika na ok. 4h. Wyjmując lody zanurzamy foremkę w kubku z gorącą wodą, lody bez problemu wyjdą wtedy z foremki.

Szpinakowe lody z awokado- Składniki:

  • 200 ml mleka kokosowego (z puszki)
  • 1 awokado (obrane, bez pestki)
  • 175 g mrożonego szpinaku
  • 5 łyżek miodu
  • 3 łyżki jogurtu greckiego

Lody szpinakowe

Article Tags:
· ·
Kategorie:
Lody

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *