Muffiny z malinami

  • dnia Wrzesień 5, 2018
  • Polubień!
Muffiny z malinami

Pachną latem, idealne na popołudniowy deser czy drugie śniadanie. Tym razem osłodzone suszonymi daktylami. Są niezwykle szybkie w przygotowaniu, zrobiłam je dosłownie pomiędzy poranną kawą a śniadaniem.  Najlepsze tego samego dnia, smacznego!

  1. Daktyle zalewamy ciepłym mlekiem migdałowym i odstawiamy na 2-3 godziny a następnie blendujemy.
  2. Dodajemy jajka i roztopione masło, całość mieszamy za pomocą miksera do połączenia się składników.
  3. Dodajemy wszystkie suche składniki (mąkę, proszek do pieczenia) i ponownie miksujemy, tym razem na delikatnych obrotach.
  4.  Blaszkę na muffiny(12 muffinek) wykładamy ciastem .
  5. Na wierzch kładziemy maliny: “wpychamy do ciasta”.
  6. Całość wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni, pieczemy ok 30 minut

 

Muffiny z malinami

 

Muffiny z malinami – Składniki(12 muffinów):

  • 150ml mleka migdałowego
  • 200 g suszonych miękkich daktyli bez pestek
  • 2 jajka
  • 50 g masła
  • 210 g mąki orkiszowej typ 630
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 200 g malin, świeżych bądź mrożonych
Article Tags:
· ·
Kategorie:
Muffiny

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *